Cik Sastera Bercerita

Menusuk Sanubari !
Monday, October 7, 2013 | 8:45 PM | 0 comments
assalamualaikum .

minggu ni minggu exam dan semua tengah sibuk . mana dengan persiapan nak exam , untuk smartniaga tak lama lagi , karnival lagi , jamuan akhir tahun and all those things yang menyerabutkan . mesti korang terfikir , nadia ni tak study ke ? tengah2 final molek ada tulis blog ? aku takde mood nak study . pagi tadi dah settle untuk paper BM . quite horrible . satu peribahasa pon aku taktahu untuk kertas 2 . teruk tak ? tak payah duduk Malaysia la nadia .

esok exam BI and ada kelas bio . aku tengah semak dengan draft account untuk smartniaga , cover topik yang tak sempat2 nak kejar , konflik dengan manusia yang tak pernah habis , draft jamuan akhir tahun kelab dan kelas . Messy tak hidup aku ?  Serabai gila rasa setiap hari g sekolah . Balik sekolah je kena fikir macam2 . hari ni tambah lagi satu kerja aku , PEKA tak lengkap . Nadia , kau boleh ambik m-16 n tembak kepala kau . apa ke gila aku kena buat semua tu ? nak tahu kenapa aku terlalu ambik berat pasal semua ni ? sebab aku nak tahun ni , hidup aku semua PERFECT ! atleast , 99.9% perfect . 

aku nak ada jamuan yang meriah , dapat hadiah banyak2 , untung untuk kelab dengan banyaknya dan dapat buat jamuan yang grand , result final gempak , pencapaian melimpah ruah dan segala macam pencapaian yang bagus2 la . tahun depan aku takkan mampu seaktif ni . aku takkan mampu sesibuk ni . kalau sibuk sekali pon mungkin dengan hw dan handouts yang melimpah ruah . masa tu , aku boleh la dipanggil katak bawah tempurung besi . is it ? mampu ke kau nadia jadi katak bawah tempurung besi ? kau bukan seorang yang fokus only on one thing la dear ! kau mesti enjoy your life jugak . percaya la !

nak tahu kenapa sebenarnya aku tulis blog ni ? aku dah takde tempat mengadu . sedih pedih perit yang aku alami sekarang takde orang faham . takkan ada ORANG yang mengerti . aku tunggu kak fiqah call , mungkin dia takde kredit . nak harapkan haikal ? dia la sebab aku taknak study . for the first time kena tengking macam tu and how suppose i had to feel ? dalam keadaan aku tengah serabai pastu kena tengking . apa yang korang akan rasa ? wear my shoes and try to live in it . aku sangat serabut sekarang ni . aku terluka gila dengan sikap dia .

aku faham dia penat , serabut . tapi kenapa dia taknak settle semua tu dari awal ? okay fine dia boleh arrange jadual hidup , masa semua benda sendiri . then aku takkan kacau la . aku akan move aside . taknak pandang dengan apa yang dia buat . sebab apa ? aku suka cari kesalahan orang . bila aku cari kesalahan dia , dia marah n we will fight with each other . last2 tak tegur , rosak mood , terjejas study , semua tak kena . then what will happen ? crying all night , not having enough sleep , sleep walking and everything . tu ke yang aku nak ? sudah semestinya tidak !

tapi , ego aku teramat la tinggi . takkan ada yang dapat rendahkan ego ni . sorry . but it will remain like this . aku akan dapat apa yang aku nak dan orang tak boleh paksa aku menerima benda yang aku taknak . jangan harap aku akan pandang apa yang orang lain cakap bila aku dah keras hati n tekad dengan keputusan tu . semua dah muktamad bagi aku . and one more thing , aku tak suka orang involve dalam kerja aku . bila aku dah plan semua benda , then ada yang datang and ubah semua benda last minute bila aku dah siap rancang , then she/he will be dead !

nampak tak betapa teruknye perangai aku ? aku menaip kat sini bukan aku nak tunjuk keburukan aku . tapi aku nak orang faham who i am and who you deal with . aku memang susah nak bertolak ansur dengan orang dan susah untuk berhadapan dengan perkara yang aku memang tak ready . so , you better watch out setiap kali nak bercakap dengan aku . i really hate those yang suka buat masalah dengan aku dan suka cari masalah dengan aku walaupon kau tahu apa yang kau buat tu cuma akan mendatangkan masalah . so be aware ! especially girls yang tergedik2 macam hape je . boleh berambus dari hidup aku . some of them aku dah mark n memang aku takkan  nampak yang baik la dalam diri korang . sorry tapi aku memang dah tekad . it hurt a lot !

assalamualaikum 

Only you .
Sunday, September 22, 2013 | 12:36 AM | 0 comments
assalamualaikum .

lamanye la tak dapat nak update blog ni . bukan apa pon malas sebenarnye . so , hari ni baru ada masa nak update . tapi update kali ni memang sedih dan skema . tapi luahan hati aku yang takkan ada yang tahu . awal2 aku nak mintak maaf kalau ada yang tak senang dengan post ni .

post ni totally pasal MOHD HAIKAL SAFUAN ! aku tahu korang dah tahu dia ni sape kan ? dia satu-satunya jantung hati aku yang aku ada . setiap masa , setiap saat , aku hanya ada dia je . mungkin dulu aku dah buat silap sebab tak kukuhkan hati ni untuk dia . tapi . tu dlu . kenapa sekarang aku kena kehilangan dia . insan yang menceriakan hari aku . yang buat aku senyum , tak kira masa . dia satu-satunya orang yang aku ada . tapi sekarang . he's GONE !

cinta aku pada dia takkan pernah padam . sungguh aku sayangkan dia n takkan pernah lupakan dia . aku betul2 sayangkan dia . tapi dia? lepaskan aku macam tu je . tak dapat nak terima kenyataan . tak dapat nak berdepan dengan realiti . pedihnya menusuk sampai menggigil tangan tahan saket . nak menaip ni pun dah macam apa je . air mata tak berhenti mengalir . lagi perit bila semua kenangan aku dengan dia dikenang semula .

sebelum awak tinggalkan tadi , awak mintak saya nyanyikan lagu 'i love u-najwa latiff' . saya tak tunaikan pon permintaan awak tu . saya ni jahatkan . mesti awak kecewa dengan saya . mesti awak terkilan . saya yang tak layak untuk awak sebenarnye . masa awak ada kat hospital tadi , saya sikitkan tak kesiankan awak . hati saya keras sebab terasa dengan awak . mesti awak sakit hati kan ? mesti awak terasa gila2 dengan saya kan ?

setiap malam awak suruh saya menyanyi , tenangkan hati awak , baca al-fatihah , baca 3 qul , ayat kursi , doa tidur semua untuk awak . teman awak tidur . kadang2 awak yang jaga saya time tidur . awak jaga saya masa saya saket . awak tenangkan hati ni masa saya dah tak tentu arah . awak letakkan senyuman pada bibir ni masa saya tak mampu nak ukirkan senyuman tu. tapi mana arah tuju semua tu ? yang tinggal hanya memori dalam ingatan saya .

dah banyak kali saya buat awak terasa . banyak kali kecik kan hati tu . banyak kali musnahkan hidup awak . banyak kali lukakan hati tu . saya ego . saya tak pernah ambik peduli semua tu . saya tak pernah fikir perasaan awak . saya tak pernah nak pandang pon semua tu . saya bodoh . saya bengap sebab tak pernah cuba untuk faham awak . semua salah saya . dari mula sampai akhir . maafkan saya .

ni perkara terakhir saya nak tulis dalam blog ni . saya tak mampu untuk lupakan awak dan takkan mampu untuk move-on tanpa awak . hidup saya hanya dengan awak . hanya untuk awak . tapi kalau awak tak mampu nak hidup dengan saya saya faham . saya hormat keputusan awak . saya takde hak nak halang awak . takde hak nak cakap apa2 . maafkan saya . halalkan semua yang awak pernah bagi kat saya . maafkan semua salah silap saya dari hujung rambut sampai kaki . maafkan jugak sebab saya tak mampu nak lupakan awak sampai bila2 . 

just you in my heart MOHD HAIKAL SAFUAN !

assalamualaikum .
Friday, July 12, 2013 | 10:36 PM | 0 comments
Awak . . ni mungkin kali pertama saya coretkan kata hati saya dalam blog awak ni. Saya betul2 rindukan awk sayang.. awak adalah cinta yg saya cari selama ni. Awak adalah cinta pertama dan terakhir saya. Saya tahu sekarang awk tengah kecewa dgn perangai saya. Saya tahu awak tengah marahkan saya sangat2. Tapi saya nak awk tau something yg mungkin awk xpernah nak amek tahu atau xpeduli sekalipun.. atau mungkin awak dah tahu or bosan dengan apa yg bakal saya bgtahu awak.. bila saya marah, gelisah, sakit, gembira, sedih saya perlukan awak sangat2 kat sisi saya.. tapi bila awak marah or kita gaduh saya still perlukan awak untuk pulihkan hati ni.. saya tenang bila awak dengan saya.. saya bahagia bila awak disisi saya.. saya xperlukan masa untuk tenangkan hati ni.. saya 
Nafsu mengatakan perempuan itu cantik atas dasar rupanya... Akal mengatakan
perempuan itu cantik atas dasar ilmu dan kepintarannya. Dan hati
mengatakan perempuan itu cantik atas dasar akhlaknya....
-        kte sygkn ssorg 2,kte xbleh sdalam mne brhrap yg org 2 akn jd milik kte..biar kte je yg thu sjauh mne prasaan ksh syg kte kt dye..yg pnting kte usha bktikn dye mle mnghrgai kte..biarlh dye mnolk ksh syg n cnte kte krna lbih prit jka dimilkki tpi x dhrgai...

-        kadang kala 0wg yg pling mencintaimu adlh 0wg yg xpernah menyatakn cntenyew pdamu krn 0wg itu tk0wt kau b'pling n mnjauhinyew..n blew 1 ary ntiw dyew hilang dari pndanganmu,kau akn menyedari dyew adlh cnte yg xpnah kau sedari
Kalau kamu cari orang yang hebat, kamu akan jumpa orang yang 1001 lebih hebat dariku.. Kalau kamu cari orang yang cerdik, kamu akan jumpa orang yang 1001 lebih cerdik dariku.. Kalau kamu cari orang yang kacak bergaya, kamu akan jumpa orang yang 1001 lebih kacak bergaya dariku.. Tapi percayalah, jika kamu mencari aku, kamu hanya akan jumpa aku..!

Lebih berbahaya mencucurkan air mata dalam hati . .
Dibandingkan menangis tersedu2 . . .
Air mata yang keluar dapat dihapus .
sementara air mata yang tersembunyi ,
menggoreskan luka yang tidak akan pernah H I L A N G . . .
YA ALLAH, JIKA DIA BENAR UNTUKKU, DEKATKANLAH HATINYA DENGAN HATIKU, JIKA DIA BUKAN MILIKKU, DAMAIKANLAH HATIKU DENGAN KETENTUAN MU, DIALAH PERMATA YANG DICARI YANG SELAMA INI BARUKU TEMUI TAPI KU TAK PASTI RENCANA ILLAHI. APAKAH DIA KAN KU MILIKI..?


Kembali dan Pergi !
Tuesday, May 7, 2013 | 1:16 PM | 0 comments
assalamualaikum !

lepas semua masalah , ribut taufan yang melanda .
sekarang baru aku mula nak menaip balek .
entah , rasa awkward plak nak menaip .

aku bukan ada banyak cerita pon .
sejak drpd gaduh hari tu , aku dh jadi rapat ngan adik dia .
comel tau adk dia tu .
nama dia ?
NUR ERIKA SYAFIRA .
betul ke tak , tak tahu la tu .
pakat hentam je .

adk dia la jadi spy aku kat sana ,
kira ubt2 dia .
dia makan ke tak , ubat tu makan ke tak , apa yang dia buat !
well , aku kan queen control !
semua pasal dia aku nak tahu ,
dia menangis ke , merajuk ke , taknak makan ke .
aku WAJIB tahu !

cukup la pasal tu .
esok aku dah mula exam .
tapi , aku taktahu la macam mana rupa nak exam .
sebabnye , aku bukak buku pon tak .
mana nak bukaknye kalau dah menghadap tv je .
asyik2 aku tengok law&order SVU !
seronok la tengok pasal cerita bunuh2 ni .
rasa macam nak jadi detektif la pulak !
urgh ! layak ke :P

habes exam hari jumaat tu , dah ready nak g camp pulak !
kebangsaan , HERE I COME !
2 minggu pulak la merentungkan diri .
balek dari camp , dah cuti wesak !
so , sambung plak cuti mid year !
sebulan pulak la aku tak jumpa org2 kat sekolah tu !
waaaa ! rindunye :(

tapi kankankan .
ada sorg yang aku rindu gila nak mati !
MOHD HAIKAL SAFUAN !
sebabnye , dia nak masuk U dah .
18/5 nanti dia dah daftar .
I WILL MISS U CRAZILY !
nanti jangan pandang awek lain tau kat sana !
saya tahu la awek kat sana tu lagi cun , lagi matang dari sy !
tapi JANGAN PANDANG !
nanty cuti , jangan lupa turun kuantan !
I'LL WAIT FOR YOU HERE !

okay dah !
nadia over :P
takde benda sgt la nak cerita .
tu je la .
bye uolllsss !

assalamualaikum !

''starting a new relay''-cik sastera
Take Care Of My Heart , Please !
Friday, April 5, 2013 | 5:01 AM | 0 comments
assalamualaikum :)

lama sangat sangat tak hupdate blog ni .
maaf ye , sebenarnye dah berzaman tak dapat focus pada bnde2 lagho ni .
budak study hard la katakan .
HAHAHA !
anda boleh mula muntah hijau dalam baldi yang disediakan , TERIMA KASIH !
*ala2 pengumuman kat supermarket*

tak sangka jugak aku ada peminat setia yang baca blog ni .
selama ni aku pakat hentam kormo je tulis .
so , tak pernah memikir pasal ada yang baca .
kalau ada pon , 'dia' sorang je .
*bangga kejap*

okay2 , enough of the nonsense
kali ni aku nak story morry pasal aku dengan 'dia'
apa makleha ? taktahu sape 'dia' ?
meh sini nak bagitahu .
*jerit kat telinga makleha*
dia tu , MOHD HAIKAL SAFUAN BIN AHMAD , laki kepada NURUL NADIA FARHANA BINTI AMRAN !
dah tahu dah ?
bagus2 .

sekarang ni kitorang mengalami masalah yang tak berapa nak serius tapi ..
masalah ni agak rumit untuk diselesaikan .
it's about time beybeh :)
MASA !
dia mungkin ada masa untuk aku ,
masa untuk diluangkan bersama aku .
tapi aku ?
takde . puas aku mencari masa tu tapi takjumpa !

memang sedih sangat bila kitorang contact pon jarang sekali .
nak text pon bila aku balik dari sekolah and before pergi sekolah .
kalau dia kerja malam , dia balek lewat .
dia balek tu aku dah tidur .
penat sangat .
macam mana la takpenat .
rabu baru ni ada netball .
sekarang ni pulak tengah bergiat aktif dengan latihan bomba pulak .
kesiannye kat b :(

dia selalu merungut yang kitorang dah makin jauh .
bukan aku taknak layan rungutan dia tu .
tapi aku sedih bila terkenangkan benda tu .
sakit , pedih rasa dalam hati ni .
aku cuba nak sorok daripada dia .
aku taksanggup nak bagitahu ..

nak tahu perkara sebenar yang ada dalam hati ni ?
sebenarnye aku rasa macam aku dah kehilangan dia .
sebenarnya aku dah puas menangis sorang2
sebenarnya aku dah tak mampu nak kata apaapa .
apa yang mampu aku buat ?
drive pergi terengganu and jumpa dia ?
hm , sabarlah hati .

perempuan sememangnya seorang insan yang tabah .
sekuat mana pon dugaan tu , dia takkan nampak lemah di mata orang .
tersenyum adalah reaksi yang terbaik .
lelaki takkan mungkin dapat membaca isi hati perempuan .
sebabnye ?
sebab perempuan ni kompleks !
bila perempuan trsenyum , tak semestinya dia bahagia .
tapi sekali dia ekspresikan perasaan dia ,
siaplah ! memang teruk lah .

sumpah aku rindukan dia .
aku rindukan masa2 yang kitorang selalu spend sama2 .
rindukan gelaktawa yang pernah dilalui .
rindukan gurauan manja dia .

Ya Rabb ! tenangkanlah hati ni .
janganlah KAU membuat rindu ku terhadapnya melebihi rindu ku terhadapMU
KAU teruslah memberi kekuatan padaku untuk terus bersabar !
KAU eratkanlah hubungan kami walau dimana kami berada .
hanya padaMU kami meminta pertolongan .

for my dearest musyuk !
saya tahu saya takmampu jadi yang terbaik .
saya tahu saya takdapat nak spend time dgn awak .
saya tahu saya dh byk tgalkan awk .
tapi semua tu takbermakna saya tak sayangkan awk .
saya still tunggu awk balik sini .
saya still mengharapkan awk ada masa birthday saya walau hakikatnye awk takkan ada .
saya still nak awk teman saya shopping .
tapi , kekadang hati ni takcukup kuat menahan kesakitan .
hati ni takcukup menanggung keperitan .
tapi saya terus bersabar .
saya sayangkan awk sepenuh hati saya .
saya cintakan awk setulus hati saya .
maaf sekiranya saya tak pandai nak layan awk .
saya tak sempurna :'(
saya rindukan awk .
saya nak awk ada kat sini .
tapi boleh ke ? 
stop day dreaming , nadia !
saya sedar hakikat yang saya perlu trima .
saya sedar yang saya takkan dapat apa yang saya nak .
tapi saya takkan berhenti berharap !
awk satu2nya jantung hati saya .
dan TAKKAN ada yang lain .

sabarlah hati .
kuatkanlah diri , nadia !
kalau betul jodoh kau dengan dia , tak kemananye .
RINDU !
hm ...

assalamualaikum .

'' teruskan bersabar , nadia ! '' -cik sastera

Kesuntukan Masa !
Saturday, February 16, 2013 | 3:46 AM | 0 comments
assalamualaikum .

waaaahhh !
lamanye aku tak mencara blog ni .
rindu pulak nak berceloteh kat sini .
mmaf la ye , busy and tak sempat nak menaip .

minggu ni cuti raya cina tapi dapat homework menambun .
time ni je aku ada masa nak spend time dengan dia .
nak relax daripada training .
kepenatan tahu tak !

tapi yang bestnye ,
sepanjang cuti ni aku libur sama mek jaa .
asyik keluar bandar je .
tapi homework tak dilupakan .

akhirnya , aku dapat jugak jumpa haniza .
seronok jugak la sebab dah lama tak jumpa dia .
tapi mk n abah buat spoil .
ambik aku awal2 .. haih .

yang paling aku bersyukurnye .
aku ada mr.stalker dengan aku sepanjang cuti ni .
hari tu dia ambik 4 hari cuti .
so , banyak la masa yang boleh spend dengan dia .
dia la yang teman buat homework .
herjaga malammalam .
aku sayang dia :*

rasanye tu je .
2 mnggu akan datang pon aku busy .
so , redha je la .

assalamualaikum .

''iloveyou,sepet !''-cik sastera
Want It Want It !
Sunday, January 20, 2013 | 11:45 PM | 0 comments
assalamualaikum .

aku ada pendam satu post ni .
dah lama tak buat .
tiba tiba terasa nak buat post ni .
hehe XD

ada beberapa benda yang memang aku nak sangat .
aku harapkan yang aku boleh dapat semua ni ,
dengan usaha aku sendiri .


ni instax . family aku nak bg nanty .


second , peplum dress . baju ni sangat lawa :)


next is half moon shawl . comel je :)


yang ni pulak baju kurung peplum . lawa !


and lastly , walaupon aku dah tua tapi aku sangat fanatik DOMO !

tu la barang barang yang aku nak .
InShaaAllah , ada peluang nanti aku nak beli :)

assalamualaikum .

''it's worth it''-cik sastera .

Older Post